Voedselveiligheid & kwaliteit

Verse producten met de beste kwaliteit.

Certificering

> Nieuws <
 
03-10-22 | BIO certificering 

Om klanten ook te kunnen voorzien van biologisch groenten en fruit, heeft StC zich laten certificeren door BIO Skal. Scope: invoer, distributie en opslag van biologische groenten, fruit en kruiden. Het certificaat is geldig tot 31-12-2023, klik hier voor ons BIO certificaat.

 

28-08-22 | QS Wholesale

Afgelopen augustus heeft StC een nieuwe standaard geïmplementeerd: QS Wholesale. Het certificaat is behaald en geldig tot 08-07-2024, klik hier voor ons QS certificaat.

 
15-08-22 | IFS Broker & IFS Food

Het IFS Broker certificaat is opnieuw op higher level behaald. Vanwege ons nieuwe proces: het sealen van komkommers, hebben wij IFS logistics vervangen door IFS Food, eveneens op higher level. De certificaten zijn geldig tot 17-08-2023

Hier vindt u de nieuwe certificaten: IFS Broker 22-23 | IFS Food 22-23 

 
24-06-21 | IFS Logistics & Broker 

Op 22 juni jl. heeft StC International IFS Broker opnieuw op higher level behaald.

Daarnaast hebben wij vanwege onze eigen op -en overslaglocatie afgelopen periode IFS Logistics geïmplementeerd. Deze standaard is op 23 juni jl. geauditeerd door Lloyd’s Register; deze standaard is ook op higher level behaald.

De nieuwe certificaten worden binnen 6 weken verwacht. Wanneer wij deze ontvangen zullen wij deze online beschikbaar stellen.

Hier vindt u de nieuwe certificaten: IFS Broker 21-22 | IFS Logistics 21-22 

Hier vindt u de audit resultaten:  IFS Broker | IFS Logistics

 
10-03-21 | Verhuizing & Loods

Inmiddels zijn wij verhuisd naar Honselersdijk. 

Maandag 15 maart gaan wij starten met het inrichten en beheren van onze eigen op- en overslag loods. Groenten & fruit welke niet rechtstreeks geleverd worden, kunnen hier tijdelijk opgeslagen en verladen worden. 

Voedselveiligheid staat hoog in het vaandel, wij zijn gecertificeerd IFS Broker. Vanwege de nieuwe loods hebben wij hiernaast de IFS Logistics standaard geïmplementeerd. De audits hiervan vinden plaats in april en juni ’21; wij verwachten het nieuwe certificaat in juli/ augustus. 

Wanneer u – ondanks de implementatie – níet wilt dat uw producten opgeslagen worden vóór wij ons certificaat hebben ontvangen, kunt u dit aangeven per mail naar  QA@stcint.eu

 
05-06-20 | IFS Broker verlengd

StC International is gecertificeerd als IFS Broker. Vanwege de Corona-uitbraak werd de jaarlijkse audit van maart naar mei verplaatst. Het certificaat verliep op: 17-05-20, maar is vanwege de uitgestelde audit met 6 maanden verlengd.

Inmiddels zijn wij weer op higher level geslaagd. Wij verwachten het nieuwe certificaat te ontvangen vóór 17 juni’20. Indien gewenst kunt ons COID (61158) controleren op de IFS Website

–> Download het IFS Broker certificaat HIER <–

 

> IFS standaard <

  • Verantwoordelijkheid van het hogere management
  • Productveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem
  • Management van mensen en middelen
  • Planning en dienstenproces
  • Metingen, analyses en verbeteringen
  • Food/product defense analyse
  • Food fraude analyse
 

 

> Algemene informatie <

IFS Broker is een standaard speciaal ontwikkeld voor handelaren, handelsagentschappen en importeurs. IFS Broker werd in 2009 ontwikkeld. De standaard is bij ons van toepassing op de handel in verse groenten, kruiden en fruit. De scope van IFS is compleet bij StC, de keten hoeft niet altijd 100% IFS aaneengeschakeld te zijn. (transport/product)

Het voornaamste doel van IFS Broker is om de conformiteit van handelaarsdiensten te waarborgen en de gestelde eisen inzake kwaliteit en productveiligheid te controleren, bijvoorbeeld bij het selecteren van leveranciers en/of producten.

Voor handelaren omvat de IFS Broker-standaard alle bedrijfsactiviteiten die invloed hebben op de kwaliteit en de productveiligheid.

Heeft u vragen over ons  voedselveiligheidssysteem?
Stuur dan een e-mail naar: QA@stcint.eu

 

Bent u enthousiast geworden?

We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.